dissabte, 24 d’agost de 2019

Vacanchess a Chile

El passat dia 23 de juliol tornava a Santiago de Chile després d'haver passat uns dies meravellosos i inoblidables a la màgica i llegendària illa de Rapa Nui. Molt poc després de penjar un parell de fotografies a les xarxes socials des de la meva privilegiada ubicació on descansava a la capital sudamericana, m'escrivia, davant la meva sorpresa en Leonardo Palma Viveros, el creador i propietari de Leoajedrez. Aquell mateix dia estaria a la capital, em proposava que ens trobèssim al centre històric de la ciutat i passèssim la tarda junts, un cop acabades les seves classes ja concertades prèviament, per intercanviar experiències, il·lusions, projectes i conèixer-nos personalment.


Xavixec i Leoajedrez, una trobada tan inesperada com enriquidora.


El pasado 23 de julio regresaba a Santiago de Chile después de haber pasado unos días maravillosos e inolvidables en la mágica y legendaria isla de Rapa Nui. Muy poco después de colgar un par de fotografías en las redes sociales desde mi privilegiada ubicación donde descansaba en la capital sudamericana, me escribía, ante mi sorpresa, Leonardo Palma Viveros, creador y propietario de Leoajedrez. Ese mismo día estaría en la capital, me proponía que nos encontráramos en el centro històrico de la ciudad y que pasáramos la tarde juntos, una vez terminadas sus clases previamente concertadas, para intercambiar experiencias, ilusiones, proyectos y podernos conocer personalmente.


En Leonardo Palma és administrador d'empreses de la Universidad de Las Américas i professional dels escacs, amb una trajectòria de més de vint anys. Al llarg d'aquest temps ha desenvolupat una metodologia pròpia, esdevenint pionera a Xile. Amb la seva preparació i experiència crea Leoajedrez. Serà un dels destacats ponents del II Congreso Internacional de Ajedrez Pedagógico, que tindrà lloc a Lima el proper 27 d'octubre de 2019.


Leonardo Palma Viveros al costat del seu jugador predilecte.

Leonardo Palma es administrador de empresas de la Universidad de Las Américas y profesional del ajedrez, con una trayectoria de más de veinte años. A lo largo de este tiempo ha desarrollado una metodología propia, resultando pionera en Chile. Gracias a  su preparación y a su experiencia crea Leoajedrez. Será uno de los destacados ponentes del II Congreso Internacional de Ajedrez Pedagógico, que tendrá lugar en Lima el próximo 27 de octubre de 2019.


Club de Ajedrez Chile

El Club de Ajedrez Chile és el més antic del país (poc més de noranta anys), el que més jugadors federats aporta i més tradició. En resum, es pot dir que és el més important. El Leonardo em va portar a la seva històrica seu social i, a bona fe puc dir que s´hi respira tradició i alguna cosa especial... El local és molt gran, compta amb lavabos propis amb diferents compartiments. Com a anècdota, comentar que, sense saber-ho, em trobava allotjat curiosament a tan sols dos cents metres.


El local és molt gran. Sala principal (detall)

El Club de Ajedrez Chile es el més antiguo del país (poco más de noventa años), el que más jugadores federados aporta y más tradición. En resumen, se puede decir que es el más importante. Leonardo me llevó a su histórica sede social y puedo dar fe de que se respira tradición y alguna cosa especial... El local es muy grande, cuenta con lavabos propios con diferentes unidades. Comentar como anécdota que me encontraba alojado a tan solo doscientos metros.


Bobby Fischer custodia les entrades als lavabos amb icones molt ben trobades.

C/ Serrano 14, seu des del 1963. A 200 metres del meu allotjament.Amb els campions mundials.

Chorrillana chess

Després de visitar l'històric Club de Ajedrez Chile arribà l'hora de prendre alguna cosa. Res millor (o potser sí) que una chorrillana, un plat típic i popular xilè a base de patates fregides, carn (diferents tipus) i ous fregits, que sol menjar-se compartint el plat, acompanyat d'una altra beguda típica xilena, el pisco, mentre jugàvem, com no podia ser d'una altra manera, una partida d'escacs. Durant la chorrillana chess vam tenir l'oportunitat de parlar força i compartir moltes idees i projectes que, esperem, es vagin materialitzant amb el temps.Chorrillana chess amb Leoajedrez.

Después de visitar el histórico Club de Ajedrez Chile llegó la hora de tomar algo. Nada mejor (o puede que sí) que una chorrillana, un plato típico y popular chileno a base de patatas fritas, carne (diferentes tipos) y huevos fritos, que suele comerse compartiendo el plato, acompañado de bebida también típica chilena, el pisco, mientras jugábamos, com no podía ser de otra manera, una partida de ajedrez. Durante la chorrillana chess tuvimos la oportunidad de hablar y compartir muchas ideas y proyectos que, esperemos, se vayan materialitzando con el tiempo.Club de Ajedrez Plaza de Armas de Santiago

Després de l'àpat ens vam adreçar a la Plaza de Armas, la més important de la ciutat. En un bloc de pisos que acull a la planta baixa una galeria comercial hi ha la seu d'un popular i molt social club d'escacs molt carismàtic, el Club de Ajedrez Plaza de Armas de Santiago de Chile. Cada dia a la plaça preparen taules, cadires, jocs i rellotges perquè jugui tothom qui vulgui, dies abans vaig tenir l'oportunitat de ser-ne testimoni.


Gran ambient cada dia a la Plaza de Armas, organitzat
pel Club de Ajedrez Plaza de Armas de Santiago.


Después de la comida nos dirigimos a la Plaza de Armas, la más importante de la ciudad. En un bloque de pisos que acoge en la planta baja una galería comercial hay la sede de un popular y muy destacado club de ajedrez a nivel social , el Club de Ajedrez Plaza de Armas de Santiago de Chile. Cada día en la plaza preparan mesas, sillas, juegos y relojes para que cualquier persona que le apetezca pueda jugar, días antes tuve la oportunidad de poderlo comprobar.


Vam arribar a la seu social. Nombrosos jugadors s'anaven tornant en jugar partides blitz a tres minuts. De seguida hi vaig entrar en la roda disputant unes quantes partides, fins i tot contra el president del club, que em va presentar en Leo, el Santiago Guzmán. La seu no és tan ample i espaiosa però compta amb una terrassa fantàstica amb vistes a la Plaza de Armas, lavabos i, fins i tot, una cuina pròpia!! I és que en aquest club es passen llargues hores de socialització fins ben entrada la nit, i això sempre!!


Jugant contra el president del club, el Santiago Guzmán.

Terrassa, dona a la Plaza de Armas.


Llegamos a la sede social. Numerosos jugadores se iban turnando en partidas blitz a tres minutos. En seguida entré en la rueda de juego disputando unas cuantas partidas, incluso contra el presidente del club, que Leo me presentó previamente, Santiago Guzmán. La sede no es tan amplia y espaciosa pero cuenta con una fantástica terraza  con vistas a la Plaza de Armas, lavabos e, incluso, ¡una cocina propia! Y es que en este club pasan largas horas socializándose hasta bien entrada la noche.


Un socio del club preparando comida en la cocina.Terraza con vistas a la Plaza de Armas.
Al cap d'una estona, d'una molt bona estona, arribà el moment de tornar al meu allotjament i fer balanç d'una oportunitat molt ben viscuda i aprofitada. Agrair al Leonardo Palma la seva atenció i el seu convenciment per trobar-nos. Ara estem en contacte i, esperem que sigui la primera d'unes altres trobades. Èxits Leo!! Una abraçada!! T'espero a Barcelona!!


Pasado un tiempo, un tiempo prudencial y magnífico, llegó el momento de volver a mi alojamiento y hacer balance de una oportunidad disfrutada y muy bien aprovechada. Agradecer a Leonardo Palma su atención y su convencimiento para encontrarnos. Ahora estamos en contacto y, esperemos, que sea el primero de otros encuentros. ¡Éxitos Leo! ¡Un abrazo! ¡Te espero en Barcelona!
Cap comentari:

Publica un comentari