dissabte, 20 de març del 2021

I Congreso Internacional de Ajedrez Pedagógico e Inclusivo Xalapa 2021

La setmana del 22 al 27 de març tindrà lloc el I Congreso Internacional de Ajedrez Pedagógico e Inclusivo Xalapa 2021. Destacadíssimes personalitats del món dels escacs educatius, socials i terapètics exposaran les seves visions sobre la matèria i les debatran en petites taules rodones en cadascun dels cinc dies laborables. Hi hauran dues taules per dia, la primera s'iniciarà a les 12.40h (hora local mexicana) i a les 19.40h (hora espanyola peninsular); la segona a les 13h (hora local mexicana) i a les 22h (hora espanyola peninsular). 


Vídeo promocional del Congreso:



La semana del 22 al 27 de mazo tendrá lugar el I Congreso Internacional de Ajedrez Pedagógico e Inclusivo Xalapa 2021. Destacadísimas personalidades del mundo del ajedrez educativo, social y terapéutico expondrán sus seves visiones sobre la materia y las debatirán en pequeñas mesas redondas durante cada uno de los cinco días laborables. Habrán dos mesas por día, la primera se iniciará a las 12.40h (hora local mexicana) y a les 19.40h (hora española peninsular); la segunda a las 13h (hora local mexicana) y a les 22h (hora española peninsular). 



El Congreso rep el nom de Sixto Azuara Sánchez, destacat promotor i ensenyant dels escacs a la regió de Xalapa, pertanyent a l'estat de Veracruz (Mèxic). Els incansables i molt competents José Alberto Morales y Víctor Juárez en són els màxims responsables de la seva organització, divulgació i transmissió. Podeu accedir al lloc que han creat per tal d'estar al corrent de tot el congrès clicant aquí. Teniu també un gadget d'accès a la dreta del bloc. Val a dir que el Congreso té també una vessant social i solidària, s'hi pot fer una aportació voluntària per aquesta finalitat i obtenir-ne una constància oficial i una ressenya a partir de la inscripció i registre.


Víctor Juárez, José Alberto Morales i Sixto Azuara
(d'esquerra a dreta, foto del Facebook de J.A. Morales)






















El Congreso recibe el nombre de Sixto Azuara Sánchez, destacado promotor y enseñante del ajedrez en la región de Xalapa, perteneciente al estado de Veracruz (México). Los incansables y muy competentes José Alberto Morales y Víctor Juárez son los máximos responsables de su organización, divulgación y transmisión. Podéis acceder al sitio que han creado para estar al corriente de todo el congreso clicando aquí. Tenéis también un gadget de acceso a la derecha del blog. Cabe decir que el Congreso cumple también con una función social y solidaria, se puede satisfacer una aportación voluntaria con esta finalidad y obtener una constancia oficial y una reseña como resumen a partir de la inscripción y registro. 



El Congreso es podrà seguir en directe a través del Facebook de Ajedrez Pedagógico e Inclusivo, així com del Twich de Madrid Chess Academy i, posteriorment, en el canal de Youtube de CAPIEB. Ens ho expliquen a mode de presentació en el següent programa del Consejo Municipal de Participación Escolar de Xalapa.


El Congreso se podrá seguir en directo a través del Facebook de Ajedrez Pedagógico e Inclusivo, así como también del Twich de Madrid Chess Academy y, posteriormente, en el canal de Youtube de CAPIEB. Nos lo explican a modo de presentación en el siguiente programa del Consejo Municipal de Participación Escolar de Xalapa.



 




Programa resum:

Dilluns 22 / Lunes 22

12.40h (México): Prèvia
13h (México) / 20h (España): Benvinguda / Bienvenida

Escacs i matemàtiques (20h España peninsular) amb conferències i debat a càrrec de Lorena García, Juan Luis Jaureguiberry, Esteban Jaureguízar, Luis Blasco i Mailicec Sánchez.               
 















 








Escacs i investigació educativa (22h España peninsular) amb conferències i debat a càrrec de Felipe Hevia, Carme Saurina i Tlacaélel Hernández.

























Dimarts 23 / Martes 23

12.40h (México): Prèvia

Escacs educatius i socials I (20h España peninsular) amb conferències i debat a càrrec de Álvaro van den Brule, César Monroy, Jorge Elgueta i Erni Vogel.

























Escacs educatius i socials II (20h España peninsular) amb conferències i debat a càrrec de Ramon Pérez, Juan Francisco López, Steffan Löffler i Xavi Garcia Bou.



























Dimecres 24 / Miércoles 24

12.40h (México): Prèvia

Escacs i educació emocional (20h España peninsular) amb conferències i debat a càrrec de Mónica Navarro, Fridha Melissa Becerra, María Rodrigo Yanguas i Claudia Guevara.

























Escacs didàctics I
(22h España peninsular) amb conferències i debat a càrrec de Milagros Carmona, Alejandro Oliva i Josep Serra.

























Dijous 25 / Jueves 25

12.40h (México): Prèvia

Escacs terapèutics (20h España peninsular) amb conferències i debat a càrrec de Juan Antonio Montero, Marco Antonio Alba i Luis Blasco.


























Aprenentatge basat en projectes (22h España peninsular) amb conferències i debat a càrrec de Gonzalo Martínez, Javier Tello, José Alberto Morales i Víctor Juárez.

























Divendres 26 / Viernes 26

12.40h (México): Prèvia

Escacs didàctics II (20h España peninsular) amb conferències i debat a càrrec de Iván Martínez Perán, Miriam Monreal, Esteban Jaureguízar i Adriana Salazar.


























14h (México) / 21h (España peninsular) Actes de cloenda / Actos de clausura del Congreso




Agraïment i recordatori de l'entrevista a Ràdio CAPIEB


Molt honorat de participar en aquest important esdeveniment amb figures tan destacades del món dels escacs educatius, socials i terapèutics. Content de compatir taula amb dos amics com són el Ramon Pérez i el Juan Francisco López, així com també amb l'Steffan Löffler. No us el podeu perdre. Us deixo amb el meu pas pel programa de Radio CAPIEB que condueixen admirablement el José Alberto Morales i el Víctor Juárez.


Muy honrado de participar en este importante evento junto a figuras tan destacadas del ajedrez educativo, social y terapéutico. Contento de compartir mesa con dos amigos como son Ramon Pérez y Juan Francisco López, así como también con Steffan Löffler. No os lo podéis perder. Os dejo con mi paso por el programa de Radio CAPIEB que conducen admirablemente José Alberto Morales y Víctor Juárez.


Vídeo promocional:

 

 Entrevista:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada