dilluns, 27 d’abril del 2020

Cites confinades XIX. Lorena García

Captura en l'ordre correcte les paraules per formar una cita de la mestra i psicopedagoga canària Lorena García. No pots passar més d'una vegada per una mateixa casella.



























Captura en el orden correcto las palabras para formar una cita de la maestra y psicopedagoga canaria Lorena García. No puedes pasar más de una vez por una misma casilla.



























Lorena García Alfonso és una mestra i psicopedagoga canària, especialitzada en escacs educatius i la seva formació en docents. És coautora d'un important estudi realitzat a La Laguna (Tenerife), juntament amb Ramón Aciego y Moisés Betancort, en el qual demostrarien com la implementació d'un bon programa d'escacs educatius repercuteix molt favorablement en el creixement emocional dels educands. Actualment és la coordinadora del projecte canari "Educando personitas, no campeones" i imparteix nombroses ponències i tallers arreu del món. El 2018 participà en el ICOT celebrat a Miami, el congrès d'innovació educativa més important del món.



Lorena García (foto: Fundación Kasparov)







Lorena García Alfonso es una maestra y psicopedagoga canaria, especializada en ajedrez educativo y su formación en docentes. Es coautora de un importante estudio realizado en La Laguna (Tenerife), juntamente con Ramón Aciego y Moisés Betancort, en el cual demostrarían cómo la implementación de un buen programa de ajedrez educativo repercute muy favorablemente en el crecimiento emocional de los educandos. Actualmente es la coordinadora del proyecto canario "Educando personitas, no campeones" e imparte numerosas ponencias y talleres en todo el mundo. En 2018 participó en el ICOT celebrado en Miami, el congreso de innovación educativa más importante del mundo.




He tingut la ocasió de veure i escoltar a la Lorena en tres ocasions. La primera va ser en les II Jornades d'Escacs Infantils Ciutat de Sabadell, l'any 2014. Unes jornades històriques, amb la presència de figures tan rellevants com la pròpia Lorena, en Leontxo García, en Daniel Escobar, en Mickael Rahal, la Marta Amigó, el Josep Serrra, en Joaquín Fernández Amigo, el meu amic Richard Guerrero i, entre el públic, encara no el coneixia, gairebé just al meu costat, Enrique Sánchez, entre moltes altres personalitats destacades de l'ensenyament dels escacs. La segona vegada va ser en la primera de les dues jornades organitzades al Caixa Fórum de Barcelona per la Fundación Kasparov, l'any 2016.  En vaig fer una petita ressenya. I la tercera va ser a Girona, on impartí una interessantíssima ponència i uns no menys interessants tallers, en el marc de la IV Jornada d'Escacs i Educació de la Universitat de Girona, l'any 2018. Va ser en aquella ocasió que vaig prendre nota de la sentència que va fer a la sala d'actes de la Universitat de Girona: "Els escacs educatius són una de les pedagogies del segle XXI". 


Lorena García amb la Fundación Kasparov a Barcelona l'any 2016








































He tenido ocasión de ver y escuchar a Lorena en tres ocasiones. La primera fue durante las II Jornades d'Escacs Infantils Ciutat de Sabadell, en 2014. Unas jornadas históricas, con la presencia de figuras tan relevantes como la propia Lorena, Leontxo García, Daniel Escobar, Michael Rahal, Marta Amigoó, Josep Serra, Joaquín Fernández Amigo, mi amigo Richard Guerrero y, entre el público, todavía no lo conocía, prácticamente junto a mi lado, Enrique Sánchez, entre otras muchas personalidades destacadas de la enseñanza del ajedrez. La segunda vez fue en la primera de las dos jornadas organizadas en el Caixa Fórum de Barcelona por la Fundación Kasparov, en 2016.  Hice una pequeña reseña. Y la tercera oportunidad aconteció en Girona, donde impartió una interesantísima ponencia y unos no menos interesantes talleres, en el marco de la IV Jornada d'Escacs i Educació de la Universitat de Girona, en 2018. Fue en aquella ocasión que tomé buena nota de la sentència que dictó en la sala de actos de la Universitat de Girona: "El ajedrez educativo es una de las pedagogías del siglo XXI".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada