dilluns, 20 de juny del 2022

Jugades mestres XXIII. La jugada de l'Hugo

El passat dilluns l'Hugo ens va oferir, una vegada més, una mostra del seu talent. Quan es concentra i busca les millors opcions sol ser molt eficaç i resolutiu. En una de les darreres partides disputades aquest curs a l'hora del pati, es va trobar en aquesta posició que ara us mostro.


Juguen les blanques i aconsegueixen ampliar més el seu aventatge:


Les blanques tenen un cavall i dos peons de més. A més tenen el seu rei enrocat, lluny del perill amenaçador de les peces negres; en canvi, les negres, no han enrocat el seu i ja no podran fer-ho al haver-lo ja mogut. Quina jugada mestra es va treure l'Hugo de la màniga?



















Efectivament: Cxe6+ (escac doble). Si fan simplement la descoberta, movent el cavall a g6, amenacen a la dama negra però, aquesta, se salva tapant a e8 l'escac de la dama blanca. Amb l'escac doble les negres estan obligades a moure el rei a d7 i, la dama blanca pot capturar tranquil·lament la torre que es troba a a8. El cavall queda protegit per la torre d'e1.


L'Hugo després de moure el seu cavall a e6 (escac doble)













































Enhorabona, Hugo!! Una jugada genial a l'alçada del teu talent. Espero que a la nova etapa que encetes puguis desenvolupar-lo i que segueixis gaudint dels escacs com ho has fet a l'escola.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada