diumenge, 28 de febrer del 2016

Equip de mestres; Xavi

El passat dimarts 23 de febrer va finalitzar el curs de formació de mestres del Guimerà amb una partida que tot seguit comentarem. Les blanques eren conduïdes per una selecció de mestres de l'escola, mentre que les negres eren jugades pel Xavi.

Podeu veure la partida còmodament en un visor al final del bloc.

 L'obertura "Orangutan" és tan estranya com el seu propi nom (b4, Ab2) i es juga ben poc, tot i que avui diumenge he pogut veure una partida que li ha donat molt bon resultat al jugador blanc.

Posició després de 3...; Cf6





Les negres, amb l'intercanvi de peons, han guanyat una jugada respecte a les blanques, ja que han mogut l'alfil dues vegades.
 
Posició després de 7. Ac4
 
 
 
 
 
 
Nova pèrdua de "temps", jugant 7. ...; d5 les blanques han de moure de nou l'alfil i, d'aquesta manera l'alfil blanc de c8 disposa ja d'una diagonal per sortir.
 
Posició després de 12. c3
 


Les negres han posat en joc els alfils i els cavalls, mentre que les blanques havien de donar-li joc al cavall "b", el més assenyat hagués estat per "d2". Amb la darrera jugada les blanques limiten la seva activitat a defensar ara el peó de c3. L'única peça ben situada que tenen és el cavall d' "e5", per altra banda molt ben protegit. Via lliure perquè les negres millorin més la seva posició i inicïin el seu atac.
 
Posició després de 12...; Ce4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
S'ataca el peó de c3 amb el cavall i l'alfil negre i obre una diagonal per a la dama que pugui apuntar cap a l'enroc blanc.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Es perd el peó de c3 o bé es deixa sense possibilitat de retorn al cavall a la seva casella natural ("f3")en cas de ser atacat com així serà, quedant  amb una posició aquesta vegada molt dolenta.
 
Posició després de 14...; Axe4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Cal tornar amb el cavall a "f3". Si amenacem una peça tenint-ne una altra atacada correm el risc de que la peça que amenacem ens faci a la vegada una nova amenaça o bé una captura, com és el cas, perdent una peça.
 
 
Posició després de 17. Txb7
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Una torre a la setena fila està molt bé però portant l'alfil a "b6" la torre queda gairebé tancada
i desprotegida, indirectament l'alfil també estarà apuntant cap a "e3".
 
Posició després de 18. Da4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Les blanques volen activar el joc de la dama, anant, a la vegada a l'auxili de la torre. Amb tot les negres apuntaran a "e3" amb la dama i cap a l'enroc blanc.
 
 
Posició després de 19. Rf2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En el cas que s'hagués protegit el peó amb Te1 les negres capturarien: Txf3, ja que el peó "g" queda clavat i no es pot moure (la dama "capturaría" el rei). D'aquesta manera es desclaven, però resulta molt arriscat protegir amb el rei els peons i les caselles més febles.
 
Posició després de 20. Dd7
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Aparenment està molt bé, però calia protegir "e3" amb Te1. La dama i la torre en la setena fila són molt fortes. S'apunta a "g7", un possible mat, i a "d5". Però amb un simple canvi de peons la dama negra protegeix els dos punts esmentats i s'obre la columna "e" per a la torre.
 
Posició després de 22...; Dg5+
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
La defensa més eficaç seria tapar amb la dama en "g4", però amb 23. Rf2 es produeix mat en una jugada.
 
 
 
 
 
 
 
 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada