dijous, 29 de desembre del 2016

Campionat Mundial de partides blitz Doha 2016

Karjakin ha consumat la seva revenja contra Carlsen. Després de guanyar-li dijous, en la primera jornada del Campionat del Món de partides blitz (a 3 minuts per jugador), ahir es va proclamar com a campió, afavorint-li el desempat a punts amb el noruec, 16,5 punts sobre 21 possibles. Carlsen ho tenia tot a favor després de vèncer les quatre darreres partides abans de l'última ronda, li treia mig punt a Karjakin però, aquest, aprofità l'empat del primer en un final de campionat també impressionant (5,5 punts sobre sis possibles).


Karjakin, eufòric llueix la seva medalla d'or















El jove Daniil Dubov (20 anys) completava el podi de forma sorprenent, amb 14,5 punts, empatat amb Nakamura i l'anterior campió, Grischuk.


Podi masculí. Les cares ho diuen tot.



















Ja des de l'inici Karjakin i Carlsen han liderat i protagonitzat el campionat. En acabar la primera jornada encapçalaven la classificació amb 10 punts sobre 12 possibles, seguits dels russos Daniil Dubov i Alexander Morozevich, el francès Vachier-Lagrave i l'emiratounidenc Saleh Salem. L'actual campió, Alexander Grishchuk, es trobava en dissetena posició amb 7,5 punts, mentre que el campió de ràpides Vassily Ivanchuk es trobava en dotzena posició amb 8 punts.


Es van enfrontar en la cinquena ronda i el rus es va endur el "gat a l'aigua", aprofitant un greu error del noruec que va haver de lluitar amb una torre contra la dama. Per si no hi haguès prou morbositat Carlsen va reclamar taules per repetició de jugades, però ho va fer després que finalitzès la partida. Aquest duel ha estat finalment determinant.

Karjakin i Carlsen, novament protagonitzant una tensa rivalitat. 

















Podeu seguir el campionat des dels següents enllaços:


Clica la imatge per seguir el Mundial de blitz


















Pel que fa al campionat femení ha guanyat novament Anna Muzychuk amb 13 punts de 17 possibles, seguida de les russes, empatades a punts, Valentina Gunina i Kateryna Lagno

Després de la primera jornada el quadre femení l'encapçalava la russa Alexandra Kosteniuk amb 7,5 sobre 9 possibles, però no ha rendit al mateix nivell en el tram final del torneig, seguida de la xinesa Wenjun Ju amb 7 punts. En tercera posició empataven amb 6,5 punts la índia Dronavalli Harika, la russa Kateryna Lagno i la campiona de ràpides, la ucraïnesa Anna Muzychuk.


La doble campiona mundial Anna Muzychuk




El podi femení: de dreta a esquerra Lagno, Muzychuk i Gunina







Clica la imatge per seguir el Mundial femení de blitz

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada