dijous, 1 de desembre de 2016

Carlsen, campió mundial

Ahir dimecres es va resoldre finalment el Campionat Mundial d'Escacs que es disputava des del passat dia 11 de novembre a Nova York. Fóu necessari arribar al desempat a partides semiràpides, quatre d'elles a 25 minuts per a cada jugador, doncs hi va haver una gran igualtat entre tots dos finalistes, els quals només aconseguiren de guanyar una partida cadascun.

El ja tricampió mundial Magnus Carlsen amb el seu trofeu 

La primera partida va ser una mena de continuïtat de les dotze anteriors. Molta igualtat, Carlsen amb una mica més d'iniciativa i consumint menys temps de joc.


La segona va esdevenir més emocionant, Karjakin es va apurar de temps i arribà al final amb una situació clarament desfavorable. Carlsen tinguè les seves opcions però no va saber rematar la partida i Karjakin es defensà amb mestria.


Però a la tercera Carlsen sortí a per totes, més agressiu i cada vegada més inspirat en el seu joc. Molt més ràpid que el rus, aquest es va veure clarament superat i esgotà gairebé tot el seu temps.


Karjakin sortí més atacant en l'última partida, per primera vegada en tot el campionat pel darrere en el marcador. Carlsen jugà millor i va rematar el torneig amb una combinació mestrívola que passarà a la història dels escacs per la seva contundència, bellesa i pel context en el qual es produeix.  Molt meritòria, tenint en compte la situació, el poc temps per pensar i el càlcul anticipat de les jugades que va haver de fer prèviament.

Karjakin en el moment de rebre la seva medalla de subcampió


LA COMBINACIÓ (o la cirereta del pastís)


Juguen les blanques i fan escac i mat en tres jugades.

Aquesta és la posició que comento anteriorment i que serví per cloure brillanment un campionat potser no brillant però sí molt precís i que anà creixent en intensitat a mesurà anà avançant (excepció de la partida número 12).

Posició després de 49...; Df2

Si voleu veure tota la partida, així com les altres tres, us deixo l'enllaç aquí sota. També podeu fer-ho en el gadget de la vostra dreta i que hi restarà durant un temps. Que la disfruteu!!

nyc2016.fide.com (partides semiràpides de desempat)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada