dilluns, 19 de febrer de 2018

Campionat del Guimerà 2018. Ronda 1.

Avui dilluns comença la segona ronda del Campionat de l'Àngel Guimerà 2018. La primera ronda ha transcorregut sense anomalies en les dues setmanes que ha durat. En la primera jornada s'han disputat disset partides, dilluns 5 i dimarts 6 de febrer. La segona jornada disset partides més, dimecres 7 i dijous dia 8. La tercera jornada ha tingut lloc dimarts 13 i dimecres 14, les darreres disset partides.

Primera jornada, la data de la càmera, equivocada.Un instant de l'inici de la segona jornada.
Tercera jornada de la primera ronda.

S'han produït nombrosos empats per ofegat, en alguns casos per no saber fer el mat amb la dama i el rei (mat del petó). Podeu repassar-lo punxant aquí. O bé perquè, sabent-lo fer, cal més pràctica i saber aplicar-lo correctament. 

Fixeu-vos en la següent posició, la dama ha anat perseguint el rei fins a arraconar-lo. Ara bé, hi ha més peces sobre el tauler, entre d'altres, una torre que domina la columna h.

Les blanques van jugar De7, ofegant al rei.

La manera més fàcil de no equivocar-vos serà arraconar les peces que us "sobren", com és el cas de la torre d'h4 i portar-la lluny de l'abast del rei negre, per exemple, a e4, doblant a la dama. Això si voleu fer el mat amb la dama i el rei, o bé regalar aquestes peces, per exemple: Th8+ (deixant que ens la capturi).
Una altra opció és emprar el domini de les files o de les columnes, per part de la dama i de les torres,  si amb la dama dominem la setena fila, com és el cas, només hem d'accedir amb una de les torres a la vuitena fila, observeu:

Ta8++. Dominem les files 7 (dama) i 8 (torre).

Posicions com aquesta s'han produit força, però poques vegades n'heu tret profit. Quedeu-vos amb la imatge, reteniu la posició i... aconseguireu més punts!!!

Un mat semblant al que veureu a continuació es va produir durant la primera ronda. Malgrat l'aventatge de les negres, la mala posició del rei negre és explotada per les blanques, amb el rei oposat davant del rei contrari, compte!! Perill!! Aquesta torre...


Juguen les blanques i fan mat en una jugada.

Aquesta vegada les blanques van fer la jugada guanyadora.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada