divendres, 2 de març del 2018

Campionat del Guimerà. Ronda 2.

Ha acabat la segona ronda del Campionat de l'Escola Àngel Guimerà de Pallejà. El format segueix amb la disputa de tres jornades que, aquesta vegada, han tingut lloc el passat dilluns dia 19 de febrer; el dimecres dia 21 i el dilluns dia 26.

Imatge de la sala de joc durant la primera jornada.
















Un instant de la segona jornada.
















La tercera jornada en joc.

















Segueix produïnt-se força ofegats, menys però, que en la primera ronda. Convindria, si es vol aconseguir millorar la puntuació, repassar el mat del petó, així com els consells donats ja en la ronda 1.

En aquesta ocasió hem vist uns quants mats del passadís. Compte si tenim el rei en la primera fila (blanques) o vuitena (negres)!!! Hem de ser previnguts i deixar-li lloc per on escapar en cas que ens hi entrin amb la dama o bé amb una torre, com és el cas següent:

Les blanques han descuidat el passadís de la primera fila.  


Juguen les negres i fan mat en una jugada.   





















Mat del passadís.




















Una altra mostra amb variació de mat del passadís que vam poder observar durant la primera jornada.

Una versió diferent del mat del passadís.




















El rei blanc no pot escapar a la casella d'h2 pel domini de l'alfil negre sobre la casella. 


Mat del pastor

Hi ha, entre els participants del campionat, algun/a jove amb una mica més de pràctica i coneixements que se n'ha aprofitat i ha pogut guanyar amb escac i mat la seva partida ràpidament.

Observeu la posició.

L'atac sobre f7 amb dama i alfil. Mat del pastor
 


















Les blanques ataquen f7, el punt més feble de les negres en la posició inicial, amb la dama i l'alfil. Només el rei protegeix aquest punt. Si la dama fa la captura en aquesta posició hi ha escac i mat. És el cèlebre mat del pastor. Vigileu doncs, des de l'inici, cal protegir ràpidament aquest punt. Una jugada tan senzilla com Cf6 resol la situació i la partida pot continuar sense més sobresalts.




 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada