dimarts, 8 de desembre del 2020

Congreso Virtual de Uruguay 2020

Aquest dissabte dia 12 de desembre tindrà lloc un esdeveniment únic fins a dia d'avui. Es celebrarà un gran congrès virtual que reunirà a més de cent ponents internacionals de parla hispana d'arreu. Hi haurà experts en matèries tan variades com l'art, la història, la coeducació, la reinsercció, l'atenció a la diversitat i, per descomptat, els escacs educatius i la seva didàctica, entre altres temàtiques. Per parlar-hi tindrem personalitats tan destacades com en Leontxo García, Manuel Azuaga, Miriam Monreal, Juan Luis Jaureguiberry, Lorena García, Juan Antonio Montero, Alejandro Oliva, Damaris Abarca, Luis Blasco de la Cruz, Joaquín Fernández Amigo, Juan Francisco López, Marta Amigó, Adriana Salazar i, com no, l'anfitrió i artífex d'aquesta espectacular trobada, Esteban Jaureguízar., entre moltes altres. Comptarem amb més amics i coneguts per aquí Catalunya com la Carme Saurina, el Ramon Pérez o el Jordi Prió. Organitza el Ministerio de Educación y Cultura de Uruguay.


















Este sábado día 12 de diciembre tendrá lugar un acontecimientot único hasta el día de hoy. Es celebrará un gran congreso virtual que reunirá a más de cien ponentes internacionales de habla hispana. Contará con expertos en materias tan variadas com el arte, la historia, la coeducación, la reinsercción y, por descontado, el ajedrez educativo y su didàctica, entre otras temáticas. Para dialogar podremos disfrutar y aprender de personalidades tan destacadas como Leontxo García, Manuel Azuaga, Miriam Monreal, Juan Luis Jaureguiberry, Lorena García, Juan Antonio Montero, Alejandro Oliva, Damaris Abarca, Luis Blasco de la Cruz, Joaquín Fernández Amigo, Juan Francisco López, Marta Amigó, Adriana Salazar y, cómo no, el anfitrión y artífice de este espectacular encuentro, Esteban Jaureguízar, entre muchos otros. Cnataremos además con amigos y conocidos de aquí en Catalunya com Carme Saurina, Ramon Pérez o Jordi Prió. Organiza el Ministerio de Educación y Cultura de Uruguay.


Esteban Jaureguízar, ànima mater d'aquest extraordinari esdeveniment.

























El format serà radiofònic, hi haurà 5 sales zoom amb capacitat per a 100 persones cadascuna. El congrès s'inaugurarà a la sala 1 a les 17h (Espanya), 13h a Uruguay, el país amfitrió, amb la intervenció del Director Nacional d'Educació Gonzalo Baroni, el President de la Federación Uruguayana de Ajedrez Bernardo Roselli Mailhe i el Coordinador de Ajedrez para la Convivencia Esteban Jaureguízar. A continuació s'obriran les 5 sales i es produiran sis tertúlies simultànies a càrrec d'especialistes internacionals reconeguts i moderades per professionals també rellevants. Aquestes tertúlies quedaran enregistrades i podran seguir-se posteriorment en diferit. Tindran una durada d'una hora, al seu acabament es concedirà un descans de deu minuts i es tornaran a reprendre noves tertúlies en les cinc sales simultàniament. Hi haurà fins a sis blocs de tertúlies i l'hora prevista de la clausura del congrès es preveu al voltant de les 23.30h (Espanya) i 19.30 hora local.


Ens ho explica Jaureguízar en aquesta entrevista concedida per a Carlos Ilardo en el seu programa Frente al tablero:






El formato será radiofónico, habrà 5 salas zoom con capacidad para 100 personas cada una. El congreso se inaugurará en la sala 1 a las 17h (España), 13h en Uruguay, el país anfitrión, con la intervención del Director Nacional de Educación Gonzalo Baroni, el Presidente de la Federación Uruguayana de Ajedrez Bernardo Roselli Mailhe y el Coordinador de Ajedrez para la Convivencia Esteban Jaureguízar. A continuación se abrirán las 5 salas y se producirán seis tertulias simultáneas a cargo de especialistas internacionales reconocidos y moderados por profesionales también relevantes. Estas tertulias quedarán grabaadas y podrán seguirse posteriormente en diferido en el web del congreso. Tendrán una duración de una hora, al finalizar se concederá un descanso de diez minutos y se volverán a reanudar nuevas tertulias en las cinco salas simultáneamente. Tendrán lugar hasta seis bloques de tertulias y la hora prevista para la clausura del congreso está prevista alrededor de las 23.30h (España) y 19.30h hora local. Nos lo explica Jaureguízar en el vídeo incustrado encima.




Consulteu la web del congrès perquè aneu pensant quines són aquelles tertúlies que no us voleu perdre. Per la meva part ja tinc clar algunes que per mi són imprescindibles, Comentar-vos que un servidor estarà present formant-ne part al segon bloc de tertúlies a la sala 5 a les 18.40h (Espanya) compartint impressions sobre didàctica dels escacs. Ens trobem el dia 12!




















Consultad la web del congreso para ir pensando qué tertulias no queréis dejaros de perder. Por mi parte ya tengo claro algunas que para mi son imprescindibles, Comentaros que un servidor estará presente formando parte del segundo bloque de tertulias en la sala 5 a las 18.40h (España) compartiendo impresiones sobre didáctica del ajedrez. ¡Nos vemos el día 12!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada