diumenge, 27 de desembre del 2020

Cites confinades XXXV. Tu Youyou

Captura en l'ordre correcte les paraules per formar una cita de la científica, metgessa i química farmacèutica xinesa Tu Youyou.



































Captura en el orden correcto las palabras para formar una cita de la científica, médica y química farmacéutica china Tu Youyou.





































Tu Youyou (nascuda el 1930) és una científica, metgessa i química farmacèutica xinesa. Va treballar com a científica entre el 1960 i el 1970 durant la Revolució Cultural Xinesa. El 1967 va ser enviada a Hainan, on va liderar un equip per estudiar la malària, principal causa de mort a la sud del país, i mirar de crear un fàrmac per al seu tractament. Fins al moment científics de tot el món havien cribat fins a 230.00 compostos sense els resultats esperats. Tu Youyou emprà els seus coneixements sobre herbes xineses i medicina tradicional xinesa. Després de molts estudis i proves aconseguí resultats satisfactoris amb un compost anomenat artemísia anual. El 1972 aconseguí obtenir la seva substància pura i l'anomenà qinghaosu (coneguda a occident com a artemisinina). Les seves troballes estan considerades com una de les fites de la medicina tropical en el segle XX. Ha estat la primera dona a rebre el Premi Lasker en medicina clínica el 2011 i ha estat distingida també amb el Premi Nobel de medicina el 2015.



La cientíca xinesa Tu Youyou

































Tu Youyou (nacida en 1930) es una científica, médica y química farmacéutica china. Trabajó como científica entre 1960 y 1970 durante la Revolución Cultural China. En 1967 fue enviada a Hainan, donde lideró un equipo para estudiar la malaria, principal causa de muerte en el sur del país, y para tratar de crear un fármaco para su tracamiento. Hasta aquel momento científicos de todo el mundo habían cribado hasta 230.00 compuestos sin obtener los resultados esperados. Tu Youyou utilizó sus concimientos sobre hierbas chinas y medicina tradicional china. Después de muchos estudios y pruebas consiguió resultados satisfactorios con un compuesto llamado artemisia anual. En 1972 consiguió obtener su sustancia en estado puro y la llamó qinghaosu (conocida en occidente como artemisinina). Sus descubrimientos están considerados como uno de los hitos de la medicina tropical en el siglo XX. Ha sido la primera mujer en recibir el Premio Lasker en medicina clínica en 2011 y ha sido distinguida también con el Premi Nobel de medicina en 2015.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada