diumenge, 10 de gener del 2021

Jugades mestres XV. Les jugades de la Janelis

La Janelis mostra molt d'interés pels escacs i un ràpid aprenentatge del joc. En la darrera classe del primer trimestre oferia un desplegament aclaparador en la seva partida de tancament de sessió. Va saber resoldre una posició de mat en dues jugades aplicant magistralment el mat de l'escala que ja coneix perfectament. Aquí teniu la posició.


Juguen les negres i fan mat en dues jugades


Al rei blanc li queden poques caselles, cal anar amb molt de compte de no ofegar-lo.































Va portar la torre "b" a la primera fila per preparar el mat (si no hi tingués l'alfil ja seria mat). Les blanques, a continuació, van portar el seu rei a "h1", com podeu veure al següent diagrama.


Juguen les negres i fan escac i mat en una jugada
































I, sense pensar-s'ho gaire perquè ja ho havia calculat abans...


Af1++ Escac doble i mat de l'escala









































Per si no hi hagués prou el darrer dia de trimestre el grup de 4t B va gaudir de la zona creativa a l'hora de l'esbarjo. La Janelis va demostrar, una vegada més, que no se li escapa ni una. Fixeu-vos en la posició.




Juguen les blanques i aconsegueixen molt d'aventatge.



















Les blanques han tret els seus cavalls i els seus alfils, han mogut dos peons centrals i han fet l'enroc. Les negres, per la seva part han mogut molts peons, han desplaçat una de les seves torres i no han tret cap dels seus cavalls, a més de deixar el seu rei en el centre havent perdut de moment un peó. La Janelis aprofita l'avinentesa de la mala col·locació de les peces negres. Com que he perdut la fotografia de la jugada mestra us ofereixo la imatge de la posició real de la partida i tot seguit us comentaré el seu desenllaç.



La Janelis amb peces blanques (roses) just abans de fer la seva jugada mestra.

























La  Janelis va portar el seu cavall a "h8" amençant la torre d'"f7", el seu contrincant va valer moure-la però ella li advertí de que no podia fer-ho, ja que l'alfil la clavava tenint al seu darrere el rei. 



L'alfil d'"h5" clava la torre d'"f7" i l'ataca, juntament amb el cavall d'"h8"

































Així doncs, en arribat el seu torn va capturar tranquil·lament la torre amb el cavall, restant protegit per l'alfil i amenaçant la dama negra.



Enhorabona, Janelis! Dues jugades mestres en poc temps. Una demostració d'una clara progressió i talent. Segueix així!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada