dimarts, 1 de novembre del 2016

Art i escacs a la Fundació Miró

Amb el títol "Fi de partida. Duchamp, els escacs i les avantguardes"  s'exposa a la Fundació Miró de Barcelona una molt interessant mostra del millor art d'avantguarda del segle XX que ha tingut com a tema d'inspiració els escacs.

No ens hem volgut perdre aquesta cita i, aprofitant el pont d'aquest cap de setmana, ens hi hem apropat.


Entrada a la Fundació Miró i cartell de l'exposició




















La figura clau de l'exposició és l'artista i, a la vegada, jugador d'escacs professional, Marcel Duchamp. D'ell es pot veure algun quadre i alguna fotografia, una corbata que li va regalar al mateix Miró, així com obres de Paul Klee, Vasily Kandinsky, Sonia Delaunay, fotografíes de Man Ray (una d'elles amb Salvador Dalí i la seva muller Gala jugant a escacs) i pel·lícules variades, com per exemple un film de dibuixos animats de la Betty Boop. Podem veure també jocs d'escacs de diseny creats per destacats artistes.

Menció especial per a dos quadres de la nostra escriptora Mercè Rodoreda, es veu que també pintava amb molt d'encert, i una fantàstica tela de la cèlebre pintora brasilera Maria Helena Vieira da Silva. Si bé l'obra estrella de l'exposició és sens dubte l'obra "Juga amb confiança" Yoko Ono que, si bé és de l'any 1966, darrerament s'està multiplicant el seu prestigi i la seva cotització.


Galeria d'imatges.

Interessant composició del comunisme rus



















Kandinsky




















Duchamp (cartell)

























Rodoreda

























Vieira da Silva




















Yoko Ono
















Si teniu sort... potser podreu jugar una partideta...

El matrimoni Xavixec abans de començar el joc




















Si en vols veure més... no t'ho pensis més i ves a la Fundació Miró!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada