No disposo de gaires materials que il·lustrin les explicacions, tan sols algunes fotos i vídeos al Castell de Pallejà. Aquell dia érem molt pocs, però vaig a compartir-ho tot amb tots vosaltres perquè a casa, en aquests dies de confinament, pugueu jugar-hi adaptant-lo al vostre espai físic, tal i com vaig fer a la biblioteca de l'escola, on fem la extraescolar.
Encestadrez en el Club d'Escacs Pallejà |
Hoy traigo un nuevo juego que he llevado a la pràctica en el Club d'Escacs Pallejà justo en la última de las clases que tengo la oportunidad de hacer cada jueves en el Castell, però que, desgraciadamente estos días no pdemos realizar. Lo adapté también en nuestra escuela en la última sesión de extraescolar de ajedrez que imparto temporalmente sustituyendo a Yoyi. En ambos casos nos lo pasamos muy bien. Yo también jugué, solo o haciendo equipo con Ivan (extraescolar del jueves en el CEP). Sin duda es el juego más divertido que hemos llevado a las aulas extraescolares hasta el momento.
No dispongo apenas de materiales que ilustren las explicaciones, tan solo algunas fotos y vídeos en el Castell de Pallejà. Ese día éremos muy pocos, pero voy a compartirlo todo con todos vosotros para que en casa, en estos días de confinamiento, podáis jugar adaptándolo al espacio físico que dispongáis, tal y como hice en la biblioteca de la escuela, donde realizamos la extraescolar.
Material
- Joc d'escacs complert / Juego completo de ajedrez
- Rellotge d'escacs (o aplicació mòbil) / Reloj de ajedrez (o aplicación móvil)
- Paperera i bola de paper (o cistella de bàsquet i pilota) / Papelera y bola de papel (o canasta de baloncesto y pelota)
Pel que fa a l'aplicació mòbil de rellotge d'escacs només cal entrar a la botiga d'aplicacions dins del navegador habitual i triar el que més ens agradi (són gratuits, fàcils d'utilitzar i ocupen poc espai dins de la memòria).
Por lo que se refiere a la aplicación móvil de reloj de ajedrez solo hay que entrar en la tienda de aplicaciones del navegador habitual y elegir el que más nos guste (son gratuitos, fáciles de utilizar y ocupan poco espacio de memoria).
Posició inicial
El tauler de joc i el rellotge es situaran equidistants respecte als contrincants, que seuran o s'habilitaran als extrems de l'habitació on es jugui (com més espai millor, així ens mourem més). En perpendicular al tauler hi haurà també separada la paperera a una distància prudencial. La bola de paper restarà al costat també del tauler.
El tablero de juego y el reloj se situarán equidistantes respecto a los contrincantes, que se sentarán ocupando los extremos de la habitación donde se desarrolle el juego (cuanto más espacio dispongamos mejor, así podremos movernos más). En perpendicular al tablero habrá también separada la papelera a una distancia prudencial. La bola de papel restará junto al tablero al igual que el reloj.
Desenvolupament / Desarrollo
Es juga la partida digue'm que "normal i corrent" a cinc minuts o bé amb el temps que s'acordi abans de començar. Val a dir que també es pot jugar sense rellotge, l'únic que el factor temps afegeix emoció a la partida i pot comportar més moviment físic, que també ens interessa. En el moment de produir-se una captura i, dins del temps de joc propi, es pot fer el llançament de la bola de paper. En cas d'encistellar es pot fer una nova jugada. Esgotem el nostre temps de joc en el moment d'apretar el rellotge, per tant, si fem una captura i apretem el rellotge renunciem a fer el llançament. Compta! En el cas de capturar fent escac no podem fer el llançament, passem el torn a l'equip en escac encara que s'hagi fet una captura.
Us he explicat el joc tal i com l'hem dut a la pràctica al Jaume Balmes, doncs al Club d'Escacs Pallejà, vam utilitzar un joc semigegant i encistellàvem les peces capturades (d'un plàstic tou) dins de la caixa de joc. Les imatges i els vídeos corresponen a la sessió del Castell de Pallejà. Tant a l'escola com també al club hem fet equips i ens anàvem rellevant, cada membre de l'equip feia una jugada arribat el seu torn.
Os he explicado el juego tal y como lo hemos llevado a la práctica en el Jaume Balmes, ya que en el Club d'Escacs Pallejà, utilizamos un juego semigigante y encestábamos las piezas capturadas (de plástico blando) dentro de la caja de juego. Las imágenes y los vídeos corresponden a la sesión realizada en el Castell de Pallejà. Tanto en la escuela como también en el club hemos hecho equipos y nos íbamos relevando, cada miembro del equipo hacía una jugada llegado su turno.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada