dimarts, 29 de novembre del 2016

Campionat del món Nova York 2016

Tot a punt perquè avui a les 20h, hora espanyola, es decideixi finalment, qui serà proclamat campió mundial d'escacs. Abans d'ahir es "disputava" la darrera partida del matx, la qual, va esdevenir decebedora pel seu poc interès en el joc: 30 jugades en 36 minuts, taules. Tots dos escaquistes es mostraven ja decidits a encarar la definitiva jornada d'avui que sí que es preveu de totes totes emocionant.


Carlsen o Karjakin,un dels dos serà coronat avui com a campió del món
















Es jugaran quatre partides a 25 minuts de joc per a cada jugador. En cas de seguir empatats es jugaran dues partides ràpides a 5 minuts per jugador. Si de persistís l'empat es farien 5 rondes com a màxim d'aquestes partides ràpides. Si novament empatessin es jugaria el sistema "armageddon": 5 minuts per a les blanques i 4 per a les negres, en cas d'empat es donaria per guanyador el jugador de les peces negres.


D'aquesta manera es clourà el campionat que s'inicià a Nova York el passat dia 11 de novembre.


La refeta de Carlsen


L'actual campió Magnus Carlsen es va refer i va igualar novament el marcador

















Dijous passat Carlsen aconseguí finalment, a la desena partida, insòlit en la seva carrera com ell mateix ha confessat, vèncer el joc, sòlid i previsor de Karjakin, treient-se un pes de sobre molt important, igualant de nou el matx i derrotant per fi, l'aspirant rus. No ho va tenir gens fàcil, doncs ha hagut d'esperar molt perquè Karjakin mostrès senyals de nerviosisme sota la pressió d'apropar-se al final del campionat amb tot al seu favor però havent de jugar, lògicament, amb gran precisió. Però el campió és molt campió i, malgrat que ens apropem a un cert grau de perfecció en el joc de dos privilegiats, el component humà ens duu a l'error i, és això precisament, el que dota d'emoció moltes de les coses que tots fem. Sí, tots dos són humans!


Carlsen tornà a somriure


















A Karjakin se li va complicar el Mundial quan ho tenia tot de cara















Recorda

Avui dimecres, novament a les 20.00h, hora peninsular,es juga l'última jornada del campionat. Desempat a partides semiràpides. L'emoció està garantida. Avui sabrem finalment qui serà el campió del món. Pots seguir tota la jornada en directe des del bloc amb els enllaços que actualitzo al moment.

L'actual campió, el noruec Magnus Carlsen



















L'aspirant al títol, el rus Sergei Karjakin


















Viu la jornada en directe!!

Semiràpides de desempat Carlsen - Karjakin (link oficial)

chess24: semiràpides de desempat Carlsen - Karjakin

chessbomb: semiràpides de desempat Carlsen - Karjakin










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada