dimecres, 3 d’abril del 2019

6ºEncuentro de Centros Innovadores de la Comunidad Valenciana

El passat 28 de març tingué lloc a la Escuela Politécnica Superior de la Universidad Miguel Hernández de Orihuela el 6º Encuentro de Centros Innovadores de la Comunidad Valenciana. El projecte Tothom juga; tothom hi guanya hi va estar present i, un servidor, exercí de mestre de cerimònies del bloc dedicat als escacs educatius en la jornada, a més a més de presentar-ne una nova ponència.

El director de la jornada Pere Marquès amb els quatre ponents d'escacs educatius.















El pasado 28 de marzo tuvo lugar en la Escuela Politécnica Superior de la Universidad Miguel Hernández de Orihuela el 6º Encuentro de Centros Innovadores de la Comunidad Valenciana. El proyecto Todos jugamos; todos ganamos estuvo presente y, un servidor, ejerció de maestro de ceremonias del bloque dedicado al ajedrez educativo de la jornada, además de presentar una nueva ponencia.

Link de la jornada


Obrí el torn d'experiències d'escacs educatius l'Empar Sastre i la Isabel Llidó, directora i secretària, respectivament, del CEIP Santa Ana de Oliva (València). El propi Leontxo García ha qualificat aquest centre com un referent a Espanya dels escacs educatius. Ens van explicar el projecte de l'escola, que neix arran d'una profunda reflexió i voluntat de canvi a partir del context complexe de l'entorn de l'escola.



L'Empar Sastre, CEIP Santa Ana d'Oliva (València)















Abrió el turno de experiencias de ajedrez educativo Empar Sastre e Isabel Llidó, directora y secretaria, respectivamente, del CEIP Santa Ana de Oliva (Valencia). El propio Leontxo García ha calificado este centro como de referente en España en ajedrez educativo. Nos explicaron el proyecto de la escuela, que nace a partir de una profunda reflexión y voluntad de cambio a partir del contexto complejo del entorno de la escuela.

Ens ho expliquen en aquesta breu introducció:

Nos lo explican en esta breve introducción:





 Su ponencia: El ajedrez como proyecto de innovación.




Iván Martínez Perán exposà el projecte que lidera a la seva escola de Vera (Almería), el CEIP Reyes Católicos. Sens dubte aquesta gran escola, fins a 54 mestres en el seu claustre, una de les més grans d'Andalusia, demostra que la quantitat no sempre es troba renyida amb la qualitat, i ha estat nomenada per la pròpia Consejería de Educación de Andalucía com una de les tres més destacades de la regió. Aquest mestre apassionat és l'autor d'un magnífic llibre: El libro para los campeones del cole... ¡y del ajedrez! No menys extraordinari és el seu treball multidisciplinar i globalitzat que el converteix en un referent a Espanya entre els mestres especialitzats en escacs educatius.



L'Iván Martínez Perán, CEIP Reyes Católicos de Vera (Almería)
















Iván Martínez Perán expuso el proyecto que lidera en su escuela de Vera (Almería), el CEIP Reyes Católicos. Sin duda esta gran escuela, hasta 54 maestros en su claustro, una de las más grandes de Andalucía, demuestra que la cantidad no siempre está reñida con la calidad, y ha sido nombrada por la propia Consejería de Educación de Andalucía como una de las tres más destacadas de la región. Este maestro apasionado es autor de un magnífico libro: El libro para los campeones del cole... ¡y del ajedrez! No menos extraordinario es su trabajo multidisciplinar y globalizado, que lo convierte en un referente en España entre los maestros especializados en ajedrez educativo.

Su ponencia Ajedrez educativo en el CEIP Reyes Católicos de Vera (Almería), enmarcada primero dentro del proyecto AulaDjaque de la Junta de Andalucía:





Finalment en Xavier Garcia Bou, qui subscriu aquestes línies, presentà els escacs com a llenguatge i explicà què són els escacs educatius, amb força varietat d'exemples il·lustratius.



En Xavier Garcia Bou, projecte Tothom juga; tothom hi guanya

















Finalmente Xavier Garcia Bou, quien suscribe estas líneas, presentó el ajedrez como lenguaje y explicó qué es el ajedrez educativo, con una amplia variedad de ejemplos ilustrativos.

Su ponencia Ajedrez educativo: un viejo lenguaje para una nueva educación.




Va ser una jornada molt enriquidora i productiva, encetant futures possibles col·laboracions. Vam trobar a faltar en Roberto Morales, coordinador d'AulaDjaque a la província d'Almeria i al mestre de mestres Joaquín Fernández Amigó que, això sí, ens deixà la seva ponència online: ajEDU (ajedrez y educación), 14 años después.

Fue una jornada muy enriquecedora y productiva, gestándose futuras posibles colaboraciones. Echamos en falta a Roberto Morales, coordinador de AulaDjaque en la provincia de Almería y al maestro de maestros Joaquín Fernández Amigó que, eso sí, nos dejó online su ponencia: ajEDU (ajedrez y educación), 14 años después.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada