dilluns, 30 de març del 2020

Cites confinades I. Philidor

Captura amb la dama les paraules que conformen una cèlebre cita de Philidor. Procura capturar-les en l'ordre correcte sense passar dues vegades per una mateixa casella.




























Captura con la dama las palabras que conforman una célebre cita de Philidor. Procura capturarlas en el orden correcto y sin pasar dos veces por una misma casilla.



























François-André Danican Philidor (1725-1795) va ser el millor jugador d'escacs de la seva època, creà escola i fou l'autor d'un destacat tractat d'escacs que va influir durant més d'un segle: L'anàlisi del joc dels escacs. Va pertànyer a una important família de músics, fou també un dels músics francesos més rellevants del seu moment. Treballà per a la cort del rei Lluís XV i estrenà una vintena de comèdies musicals a l'Òpera Garnier de París.

La cita que avui ens ocupa es considera una premonició del que esdevingué anys més tard: la Revolució Francesa.


"Els peons són l'ànima dels escacs"



Philidor i el seu tractat dels escacs (imatge de Chess.com)
















François-André Danican Philidor (1725-1795) fue el mejor jugador de ajedrez de su época, creó escuela y fue el autor de un destacado tratado de ajedrez que influyó durante más de un  siglo: Análisis del juego del ajedrez. Perteneció a una importante familia de músicos, fou también uno de los músicos franceses más relevantes del momento. Trabajó para la corte del rey Ll¡uis XV y estrenó una veintena de comedias musicales en la Ópera Garnier de París.

La cita que hoy nos ocupa se considera una premonición de lo que acontecería años más tarde: la Revolución Francesa.


"Los peones son el alma del ajedrez"


Simfonia nº1 de F. A. D. Philidor




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada