dilluns, 18 de maig del 2020

Posa't en escac 7

Bon dilluns i millor setmana! Us portem nous reptes i les solucions dels anteriors. I aquesta setmana també un nou joc kahootRecordeu que després de jugar el podeu repetir, tantes vegades com vulgueu i, així, millorar la vostra puntuació. Publicarem la llista dels cinc primer classificats la setmana que ve. La comissió d'escacs de l'escola us desitja que passeu tots aquests dies amb molt bona salut i entreteniment, tant vosaltres com també els vostres amics i familiars. Esperem que ens retrobem el més aviat possible en condicions segures per poder seguir aprenent i gaudint de les propostes que fem a l'escola.



Jornada d'Escacs en colors






















¡Feliz lunes y mejor semana! Os traemos nuevos retos y las soluciones de los anteriores. Además de un nuevo juego kahot. Recordad que, después de jugar, podéis repetirlo, jugar tantas veces como queráis y de esta manera, podréis mejorar vuestra puntuación. La semana que viene publicaremos la lista de los cinco primeros clasificados del juego. La comisión de ajedrez del Jaume Balmes os desea que paséis todos estos días con muy buena salud y entretenimiento, tanto vosotros como también vuestros familiares y amigos.


JOC SETMANAL / JUEGO SEMANAL


JOC CHESS QUIZ 6 (recomanat a partir de 8 anys)

JUEGO CHESS QUIZ 6 (recomendado a partir de 8 años)


Classificació dels 5 primers llocs del Chess Quiz 5.cat










Clasificación 5 primeros puestos del Chess Quiz 5.es











REPTES CICLE INICIAL / CICLO INICIAL

Fixa't bé en aquesta posició. S'està jugant una cursa de peons, recorda que guanya qui aconsegueix portar primer un peó fins a l'altre cantó. És el torn de les blanques, pensa quin peó mouries i a quina casella el portaries per poder guanyar en poques jugades. Tingues en compte que després és el torn de les negres i no t'ho posarien fàcil (el peó "h" es troba a quatre jugades d'arribar).



























Fíjate bien en esta posición. Se está jugando una carrera de peones, recuerda que gana quien consigue llevar primero un peón hasta el otro lado. Es el turno de las blancas, piensa qué peón moverías y a qué casilla para poder ganar en pocas jugadas. Ten en cuenta que después es el turno de las negras y que no te lo pondrían nada fácil.



REPTES CICLE MITJÀ / CICLO MEDIO

Fixa't en la posició. Les negres tenen un peó d'avantatge però no han fet l'enroc. Ara és el torn de les blanques i poden aprofitar-ho fent una doble amenaça que deixaran a les negres al límit del desastre. Quina peça blanca has de moure i a quina casella per fer la doble amenaça?



























Fíjate bien en la posición. Las negras tienen un peón de ventaja pero no han hecho el enroque. Ahora es el turno de las blancas y pueden aprovecharlo para hacer una doble amenaza que dejarán a las negras al límite del desastre. ¿Qué pieza blanca tienes que mover y a qué casilla para hacer la doble amenaza?



REPTES CICLE SUPERIOR / CICLO SUPERIOR

Quina peça blanca has de moure i a quina casella per fer una clavada i aconseguir molt d'avantatge?




























¿Qué pieza tienes que mover y a qué casilla para hacer una clavada y conseguir mucha ventaja?



SOLUCIONS DELS REPTES ANTERIORS / SOLUCIONES:


CICLE INICIAL / CICLO INICIAL


El resultat és 10 (6+4)

























CICLE MITJÀ / CICLO MEDIO


El peó h5 (es fa forat a l'enroc, cal jugar el cavall "b")



























CICLE SUPERIOR / CICLO SUPERIOR


1 i 2. Peça tocada; peça jugada
Peça deixada; jugada acabada
3. El peó no captura cap "peça"



























1 y 2. Pieza tocada; pieza jugada
Pieza dejada; jugada acabada
3. El peón no captura ninguna "pieza"






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada