diumenge, 24 de maig del 2020

Posa't en escac 8

Bon dilluns i millor setmana! Us portem nous reptes i les solucions dels anteriors. I aquesta setmana també un nou joc kahootRecordeu que després de jugar el podeu repetir, tantes vegades com vulgueu i, així, millorar la vostra puntuació. Publicarem la llista dels cinc primer classificats la setmana que ve. La comissió d'escacs de l'escola us desitja que passeu tots aquests dies amb molt bona salut i entreteniment, tant vosaltres com també els vostres amics i familiars. Esperem que ens retrobem el més aviat possible en condicions segures per poder seguir aprenent i gaudint de les propostes que fem a l'escola.



Participació de l'escola al Llobregat Open Chess (foto: Patricia Claros)



















¡Feliz lunes y mejor semana! Os traemos nuevos retos y las soluciones de los anteriores. Además de un nuevo juego kahot. Recordad que, después de jugar, podéis repetirlo, jugar tantas veces como queráis y de esta manera, podréis mejorar vuestra puntuación. La semana que viene publicaremos la lista de los cinco primeros clasificados del juego. La comisión de ajedrez del Jaume Balmes os desea que paséis todos estos días con muy buena salud y entretenimiento, tanto vosotros como también vuestros familiares y amigos.


JOC SETMANAL / JUEGO SEMANAL


JOC CHESS QUIZ 7 (recomanat a partir de 6 anys)

JUEGO CHESS QUIZ 7 (recomendado a partir de 6 años)



Classificació 5 primers llocs del joc anterior Chess quiz 6












REPTES CICLE INICIAL / CICLO INICIAL

Ja fa uns quants dies que ha arribat la primavera i, amb ella, més calor, més colors i més flors. Fixa't-hi bé i digues: en quines caselles es troben els peons que poden capturar flors?





Ya hace unos cuantos días que ha llegado la primavera y, con ella, más calor, más colores y más flores. Fíjate bien y dinos: ¿en qué casillas se encuentran los peones que pueden capturar flores?























REPTES CICLE MITJÀ / CICLO MEDIO

Fixa't en la posició. El rei negre es troba en escac, amenaçat per la dama blanca. Ajuda'l a salvar-lo. Quina és la única jugada que pot fer-ho? Indica la peça que cal moure i la casella on ha d'anar. 






























Fíjate bien en la posición. El rey negro se encuentra en jaque, amenazado por la dama blanca. Ayuda a salvarlo. ¿Cuál es la única jugada que puede hacerlo? Indica la pieza que tienes que mover y la casilla a donde va.




REPTES CICLE SUPERIOR / CICLO SUPERIOR


Juguen les blanques i fan escac i mat en una jugada. Quina peça has de moure i a quina casella l'has de portar? Què cal fer?





























Juegan las blancas y hacen jaque mate en una jugada. ¿Qué pieza tienes que mover y a qué casilla tiene que llevarla? ¿Qué es necesario hacer?



SOLUCIONS DELS REPTES ANTERIORS / SOLUCIONES:


CICLE INICIAL / CICLO INICIAL



Peó "a" puja a a6, arriba en tres jugades (si captura el capturen).

























CICLE MITJÀ / CICLO MEDIO



L'alfil a c6 (doble amenaça)


























CICLE SUPERIOR / CICLO SUPERIOR



Alfil a b5 (clava la dama), protegit pel cavall de c3

























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada