dilluns, 15 de febrer del 2021

Jugades mestres XVI. La jugada de la Gisela

 La Gisela arribà al Jaume Balmes aquest mateix curs provinent de Cádiz. Ja havia jugat a escacs anteriorment però hem hagut de repassar el moviment d'algunes de les peces. Està fent un paper molt bo en el concurs de reptes i, en l'última sessió, després de resoldre brillantment el repte de les 8 dames, jugava tranquil·lament amb un altre company de 5èB. En passar per la taula vaig ser testimoni d'una formidable jugada seva que tot seguit comento.


Juguen les negres i aconsegueixen un avantatge decisiu.
































Com podeu comprovar les blanques tenen material de més (un cavall) però el seu rei està molt mal situat i desprotegit, això ho explota de manera ràpida i contundent la Gisela.


Axc4+ L'alfil pren el cavall i fa escac a la descoberta amb la torre







































Al retirar l'alfil que s'interposava entre la torre negra i el rei blanc a la columna "a" fa escac a la descoberta amb la torre, de manera que, després de protegir les blanques al seu rei les negres poden tot seguit capturar la dama blanca. És el que té un escac a la descoberta, és molt perillós!

Enhorabona, Gisela! Ho estàs fent tot molt bé!  Segur que aquesta ha estat la primera de moltes més jugades mestres! Segueix així!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada