diumenge, 7 de març del 2021

Jugades mestres XVII. La jugada de la Yaretzi

Aquest divendres dia 5 de març tancàvem la setmana cultural dedicada enguany a la sostenibilitat. Al cicle superior s'han treballat més intensament les energies renovables, mentre que a cicle inicial la reutilització, el reciclatge i, en definitiva, la bona gestió dels residus. La Carme ha dissenyat un joc fantàstic, una vegada més, per tal de conscienciar-nos més i de ser més curosos amb la recollida selectiva de residus. Sobre el tauler han estat escampades, en les files centrals, imatges de diferents tipus de deixalles. Abans de poder iniciar les hostilitats entre les peces de tots dos colors, aquestes han treballat en equip netejant el tauler i tot seguit, tota la brossa ha estat dipositada en las imatges dels contenidors corresponents.

Doncs bé, la Yaretzi, a 3rB, com podreu comprobar a continuació, ha fet una partida brillant després de fer la imprescindible neteja del tauler contaminat amb tot tipus de deixalles.


Juguen les blanques i fan escac i mat en una jugada.


















Les blanques tenen molt avantatge però, com sempre, cal rematar la partida amb escac i mat. I ara es pot aconseguir, compte en la possible sortida del rei negre capturant el peó d'h7, no s'hi val qualsevol escac! La Yaretzi ho ha sabut veure perfectament!


Th6++ (escac a la descoberta i mat)






















La torre d'f6 s'interposava en la diagonal a1-h8 entre la dama blanca i el rei negre. Al retirar-se la torre a h6 protegeix el peó d'h7 que inhabilita una possible sortida a g8 per part del rei negre i, per tant, tampoc no el pot capturar, mentre que la dama des de b2 l'amenaça. Tampoc no es pot tapar el seu escac, és mat. 


Felicitats, Yaretzi! Ho estàs fent molt bé, segueix així! Gran partida i millor rematada! Una autèntica jugada mestra! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada