dimecres, 23 de febrer del 2022

Jugades mestres XXII. La jugada del Manuel

Dos cursos després torna el Manuel al nostre bloc amb una nova jugada mestra executada avui mateix de manera magistral. A la classe d'escacs de 6è B hem començat analitzant i debatent una de les darreres propostes que hem compartit recentment, el minijoc Handicap knight. Tot seguit hem presentat el nou repte de cicle superior i, a continuació, hem pogut gaudir del temps lliure d'escacs.


El Manuel de seguida ha anat a agafar les flamants peces daurades i platejades que tant ens han agradat des de que han arribat  a l'escola fa pocs dies i ha jugat amb determinació i molt d'encert amb un company, mentre que d'altres jugaven amb Ocachess o bé també jugaven amb un altre joc de les noves peces metàl·liques.


Durant la seva partida s'ha presentat la següent posició. Fixeu-vos que ja gaudia de força avantatge amb les negres, però no se n'ha conformat i he estat testimoni de la facilitat amb la que ha observat i realitzat la seqüència de jugades que li han donat encara més avantatge.


Juguen les negres i amplien el seu avantatge:



















Com us deia abans ha portat el seu cavall a c2, ha avisat de que feia escac al rei blanc i, a continuació ha capturat la torre amb tota la tranquil·litat i la seguretat de qui sap que fa les millors jugades possibles. 


Cc2+ (doble amenaça: rei i torre)










































Enhorabona, Manuel! Estàs millorant el teu joc i demostres que vals molt. Si t'ho proposes pots aconseguir grans coses, segueix així!


Si voleu veure la seva primera jugada mestra publicada en el bloc i que va ser la primera de totes les que hem registrat al Jaume Balmes cliqueu aquí.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada