dimecres, 6 de maig del 2020

Cites confinades XXIV. Jane Addams

Captura en l'ordre correcte les paraules per formar una cita de la treballadora social i reformista Jane Addams. La torre no pot passar més d'una vegada per una mateixa casella.



























Captura en el orden correcto las palabras para formar una cita de la trabajadora social y reformista Jane Addams. La torre solo puede pasar una vez por una misma casilla.





























Jane Addams (1860-1935) va ser una treballadora social i reformista estatunidenca, pionera en aquest camp de treball. Va tenir una infància privilegiada. De la mà del seu pare, polític amic personal d'Abraham Lincoln, conegué de petita la contrastada realitat d'un barri marginal de la ciutat de Freeport (Ohio). Allà li va prometre al seu pare que, de gran, faria construir una casa enorme perquè els infants hi juguessin amb espai suficient. Després de graduar-se va viatjar a Europa i conegué la Toynbee House, a Londres. En tornar fundà la Hull House l'any 1889, juntament amb Ellen Gates Starr, copiant el model londinenc. Inicialment la casa acollí immigrants, vídues i orfes, tot lluitant contra la pobresa i l'explotació. Amb el temps les seves activitats inicials varen anar-se àmpliant vastament. A més a més va ser una gran activista feminista i pacifista. El 1931 li fou concedit, juntament amb Nicholas Murray Butler, el Premi Nobel de la Pau.



Jane Addams, pionera del treball social.








































Jane Addams (1860-1935) fue una trabajadora social y reformista estadounidense, pionera en este campo de trabajo. Tuvo una infancia privilegiada. De la mano de su padre, político amigo personal de Abraham Lincoln, conoció de pequeña la contrastada realidad de un barrio marginal de la ciudad de Freeport (Ohio). Allí li prometió a su padre que, cuando fuera mayor, naría construir una casa enorme para que los niños pudieran jugar con espacio suficiente. Después de graduarse viajó a Europa y conoció la Toynbee House, en Londres. A su vuelta fundó la Hull House en 1889, juntamente con Ellen Gates Starr, copiando el modelo londinense. Inicialmente la casa acogió inmigrantes, viudas y huérfanos, luchando contra la pobreza y la explotación. Con el tiempo sus actividades fueron ampliándose vastamente. Además fue una gran activista feminista y pacifista. En 1931 le fue concedido, juntamente con Nicholas Murray Butler, el Premio Nobel de la Paz.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada