divendres, 8 de maig del 2020

Cites confinades XXVI. Stephen Hawking

Captura en l'ordre correcte les paraules per formar una cita del brillantíssim físic britànic Stephen Hawking.



























Captura en el orden correcto las palabras para formar una cita del brillantísimo físico británico Stephen Hawking.




























Stephen Hawking (1942-2018) va ser un físic teòric, astrofísic, cosmòleg i divulgador científic britànic. Va estudiar física a Oxford i acabà el doctorat a Cambridge, on hi va començar a desenvolupar els símptomes d'esclerosi lateral amiotròfica (ELA). Li van diagnosticar la malaltia als 21 anys, poc abans del seu primer matrimoni, i els doctors van pronosticar que no viuria més enllà de dos o tres anys més. Fins el moment ha estat la persona que més ha sobreviscut a la malaltia (55 anys), un fet sense precedents i del que encara no es té explicació. Amb el temps les seves capacitats físiques van anar deteriorant-se fins a l'extrem d'utilitzar una cadira de rodes controlada per un ordinador que dirigia amb lleus moviments de cap i d'ulls, a l'igual que un sintetitzador de veu.



Stephen Hawking, una de les ments més brillants dels darrers 50 anys.




























Stephen Hawking (1942-2018) fue un físico teórico, astrofísico, cosmólogo y divulgador científico británico. Estudió física en Oxford y acabó el doctorado en Cambridge, donde empezó a desarrollar los síntomas de esclerosis lateral amiotrófica (ELA). Le diagnosticaron la enfermedad a los 21 años, poco antes de su primer matrimonio, y los doctores pronosticaron que no viviría más allá de dos o tres años más. Hasta el momento ha sido la persona que más ha sobrevivido a la enfermedad (55 años), un hecho sin precedentes y del que todavía no se tiene explicación. Con el tiempo sus capacidades físicas fueron deteriorándose progresivamente hasta el extremo de utilitzar una silla de ruedas controlada por un ordenador que dirigía con leves movimientos de cabeza y de ojos, al igual que un sintetizador de voz.



La seva obra teòrica és de gran valor i complementa la teoria general de la relativitat d'Einstein. Els seus llibres sobre la creació de l'univers i el seu funcionament s'han convertit en autèntics best sellers: Breu història del temps, Forats negres bebès i altres assajos, Brevíssima història del temps, entre d'altres... Va obtenir nombroses distincions i va gaudir d'una gran popularitat, intervenint en anuncis, obres teatrals, pel·lícules, sèries de televisió... El seu llegat científic i humà fan d'ell una de les grans personalitats dels darrers 50 anys i, sens dubte, una de les ments més brillants.



Stephen Hawking va ser una gran divulgador científic de gran popularitat.


















Su obra teórica es de gran valor y complementa la teoría general de la relatividad de Einstein. Sus libros sobre la creación del universo y su funcionamiento se han convertido en auténticos best sellers: Breve historia del tiempo, Agujeros negros y pequeños universos y otros ensayos, Brevísima historia del tiempo, entre otros... Obtuvo numerosas distinciones y disfrutó de una gran popularidad, interviniendo en anuncios, obras teatrales, películas, series de televisión... Su legado científico y humano hacen de el una de las grandes personalidades de los últimos 50 años y, sin duda, una de las mentes más brillantes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada