dimecres, 13 de maig del 2020

Cites confinades XXVIII. Yayoi Kusama

Captura les paraules en l'ordre correcte per formar una cita de l'artista plàstica i escriptora japonesa Yayoi Kusama.


























Captura las palabras en el orden correcto para formar una cita de la artista plástica i escriptora japonesa Yayoi Kusama.


























Yayoi Kusama (nascuda el 1929) és una sorprenent artista plàstica japonesa d'estil psicodèlic, precursora del pop art o de l'art minimalista. També ha col·laborat per a pel·lícules i ha creat dissenys de moda. Després d'una sòlida formació plàstica tradicional japonesa va emigrar amb 21 anys als Estats Units, on exposà amb figures com ara Andy Warhol, Claes Oldenburg o George Segal i tingué una gran activitat artística i reivindicativa. Va tornar al Japó el 1973 amb una salut precària i s'internà voluntàriament en un hospital psiquiàtric on hi viu fins avui. Des del seu retorn al seu país d'origen va començar a escriure també novel·les, contes i poesia. L'estudi on segueix treballant es troba molt a prop de la seva residència permanent.


L'extraordinària artista japonesa Yayoi Kusama







































Yayoi Kusama (nacida en 1929) es una sorprendente artista plástica japonesa de estilo psicodélico, precursora del pop art o del arte minimalista. También ha colaborado para películas y ha creado diseños de moda. Después de una sólida formación plástica tradicional japonesa emigró con 21 años a los Estados Unidos, donde expuso al lado de figuras como Andy Warhol, Claes Oldenburg o George Segal y tuvo una gran actividad artística y reivindicativa. Regresó a Japón en 1973 con una salud precaria y se internó voluntariamente en un hospital psiquiátrico donde vive hasta el día de hoy. Desde su retorno a su país de origen empezó a escribir también novelas, cuentos y poesía. El estudio donde sigue trabajando está muy cerca de su residencia permanente.



Instal·lació de la Yayoi Kusama (foto: David Zwirner)



















La Yayoi sol retratar-se dins de la seves instal·lacions artístiques





















Carbasses flamenques (instal·lació de la Yayoi Kusama)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada