dimarts, 19 de maig del 2020

Cites confinades XXXI. Stanley Kubrick

Captura en l'odre correctes les paraules per formar una cita del gran cineasta estatunidenc Stanley Kubrick.






Captura en el orden correcto las palabras para formar una cita del gran cineasta estadounidense Stanley Kubrick.






























Stanley Kubrick (1928-1999) ha estat un cineasta estatunidenc, un dels més destacats del segle XX. Fou guionista, director i productor de cinema. De petit no va destacar gens a l'escola, però tampoc no la recordava amb gaire estima. De jove s'interessà per l'art i la fotografia. És com a fotògraf que començà a treballar professionalment. També jugava força a escacs, ho feia a la mítica plaça de Whashington Square Park de Nova York, sovint durant 12 intenses hores i s'hi guanyava alguns calerons que li venien molt bé per anar tirant. Els escacs van estar molt presents al llarg de tota la seva filmografia, fins i tot a l'oscaritzada 2001: una odissea de l'espai.





El gran cineasta Stanley Kubrick
























Stanley Kubrick (1928-1999) fue un cineasta estadounidense, uno de los más destacados del siglo XX. Fue guionista, director y productor de cine. De pequeño no destacó en la escuela, pero tampoco no la recordaba apenas con afecto. De joven se interesó por el arte y la fotografía. Es como fotógrafo que comenzó a trabajar profesionalmente. También jugaba bastante al ajedrez, lo hacía en la mítica plaza de Whashington Square Park de Nueva York, a menudo durante 12 intensas horas y se ganaba algunos dólares que le venían muy bien para ir tirando. El ajedrez estuvo muy presente a lo largo de toda su filmografía, incluso en su oscarizada 2001: una odisea del espcio.




Escena de 2001: una odissea a l'espai






Sovint portava el seu kit d'escacs al rodatge de les seves pel·lícules, entre descans i descans hi va jugar amb actors com George C. Scott o Tony Burton. Ens va deixar frases tan sucoses com: 


"T'asseus davant d'un tauler i, de sobte, el teu cor salta. La teva mà tremola a l'agafar una peça i moure-la. Però el que de debó t'ensenyen els escacs és que has de restar amb calma i pensar si realment és una bona idea o n'hi ha d'altres millors". 


"A més de moltes altres virtuts, el que els escacs t'ensenyen és a controlar l'excitació inicial quan veus quelcom que té bona aspecte. T'ensenya a pensar abans d'actuar, i de pensar amb la mateixa objectivitat quan estàs en problemes". 




Kubrick (d'esquena) jugant amb l'actor Georg  C. Scott durant un descans
del rodatge de la pel·lícula Dr Strangelove




















A menudo llevaba su kit de ajedrez al rodaje de sus películas y, entre descanso y descanso, jugó con actores como George C. Scott o Tony Burton. Nos dejó frases tan jugosas como:


"Te sientas delante de un tablero y repentinamente tu corazón brinca. Tu mano tiembla al coger una pieza y moverla. Pero lo que el ajedrez te enseña es que tu debes permanecer ahí con calma y pensar si realmente es una buena idea o hay otras mejores".


"Además de muchas otras virtudes, lo que el ajedrez te enseña es a controlar la excitación inicial cuando ves algo que tiene buen aspecto. Te enseña a pensar antes de actuar, y pensar con la misma objetividad cuando estás en problemas".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada