dilluns, 20 d’abril del 2020

Posa't en escac 3

Bon dilluns i millor setmana!! Us portem nous reptes i les solucions dels anteriors, a més d'una sorpresa (atenció, llegiu més abaix!). La comissió d'escacs de l'escola segueix treballant i us desitja que passeu entretinguts aquests dies i, sobretot, amb bona salut, tant vosaltres com els vostres amics i familiars. Esperem que puguem retrobar-nos el més aviat possible i realitzar plegats activitats tan engrescadores com moltes de les que fem al Jaume Balmes.

Escacs Humans a El Prat. Partida Institut Baldiri Guilera; Escola Jaume Balmes



















¡Feliz lunes y mejor semana! Os traemos nuevos retos y las soluciones de la semana pasada, además de una sorpresa (¡atención, leed debajo!). La comisión de ajedrez de la Escuela Jaume Balmes de El Prat de Llobregat sigue trabajando y os desea que paséis días entretenidos y, sobretodo, con buena salud, tanto a vosotros como a vuestros familiares y amigos/as.


Atenció!!  A més dels reptes aquesta setmana encetem una modalitat de joc oberta a tothom. Cal que tingueu una bona fluidesa lectora i dominar el moviment i la captura dels peons. Si sabeu resoldre el repte d'inicial no tindreu dificultats. 

JOC KAHOOT (recomanat a partir dels 5 anys). En les respostes, de vegades es dobla el número per defecte (per exemple, 77 en comptes de 7), no feu cas, sempre han de tenir un sol dígit.


¡Atención! Además de los retos esta semana iniciamos una modalidad de juego abierta a todo el mundo. Es necesario para jugar leer con fluidez y dominar el movimiento y la captura de los peones. Si sabéis resolver el reto de inicial no tendréis dificultades.

JUEGO KAHOOT (recomendado a partir de los 5 años). En las respuesta, a veces se dobla el número por defecto (por ejemplo, 77 en vez de 7), no haced caso, siempre han de tener un solo dígito.



CICLE INICIAL / CICLO INICIAL

Indica la casella on es troba el peó que pot capturar a un número de més valor.




























Indica la casilla donde se encuentra el peón que puede capturar a un número de más valor.



CICLE MITJÀ / CICLO MEDIO

A les blanques només els hi quedava una peça a part del rei i, malgrat el desaventatge, han aconseguit fer escac i mat al rei negre. Les negres, amb molt mal perdre, han retirat del tauler la peça que feia l'escac i mat. Digue's quina peça és la que falta i a quina casella es trobava fent escac i mat al rei negre.




















A las blancas solo les quedaba una pieza a parte del rey y, a pesar de la desventaja, han conseguido hacer jaque mate. Las negras, con muy mal perder, han retirado del tablero la pieza que daba mate al rey negro. Di qué pieza es la que falta y en qué casilla se encontraba dando jaque mate al rey negro.



CICLE SUPERIOR / CICLE SUPERIOR

Avui el repte és doble. Fixa't en la posició, hi falta una peça. Has de dir quina peça és i a quines caselles s'ha de trobar per:

1. Fer escac i mat al rei blanc.
2. Ofegar al rei blanc.



























Hoy el reto es doble. Fíjate en la posición, falta una pieza. Tienes que decir qué pieza falta y en qué casilla se encuentra para:

1. Dar jaque mate al rey blanco.
2. Ahogar al rey blanco.


SOLUCIONS DELS REPTES ANTERIORS / SOLUCIONES:

CICLE INICIAL /CICLO INICIAL


a4 i h4



















CICLE MITJÀ / CICLO MEDIO



e5 (el peó, protegit pel de d4, amenaça al cavall i a l'alfil)



















CICLE SUPERIOR / CICLO SUPERIOR



Ab5 (l'alfil, protegit pel cavall de c3 clava a la dama,
que no es pot moure perquè al darrere té al rei)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada